Там на брега,
където пясъкът броеше секундите.
В главата и се вихри черно ято.
Вижда сън.
Вижда стая.
Изглежда пълна, а е празна.
Може би е сцена.
Отпред седи маска.
Тъй лъскава и красива
и все едно тайна прикрива.
„Искам я!”-тя възкликва.
Взима я в ръце и се топи.
Изцапа я с черни следи,
гори нежните ръце.
Полепна по попареното сърце.
Изчезна всичко,
стаята е празна.
Вече вътре нищо няма.
Дори и стаята не съществува.
След миг се буди вече друга.
Отровата е в нея и тече.
От нея губи и представа
за времето, което отминава.
Все едно го няма.
Държи живота си в двете си ръце.
Всеки ден в жертва нещо дава.
Вече нищо не и остана.
Само споменът не избледнява.
В мислите лежи, изгнива,
гори я отвътре жива.
Чака прошка,
от тоз на който плаща.
Само времето остана живо.
На него вярва и разчита.
Бавно ще оправи
всичко непоправимо.
© Диляна Райчева Все права защищены