27 авг. 2013 г., 12:26  

Сън ли беше 

  Поэзия » Любовная
565 0 7

Сън ли беше, или не

аз когато те целунах

там, под синьото небе,

в сенокосната бабуна?

 

Сън ли беше, или не

моя праг кога прекрачи

на тъканото черже

боса и пристъпи в здрача?

 

Сън ли беше, или не

в люлката като положих

мъничкото ни синче

до свещеното ни ложе?

 

Ако всичко туй не бе,

щяхме ли сега да бъдем

аз - лиричното щурче,

ти - звезда, опора, съдник.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??