Aug 27, 2013, 12:26 PM  

Сън ли беше 

  Poetry » Love
558 0 7

Сън ли беше, или не

аз когато те целунах

там, под синьото небе,

в сенокосната бабуна?

 

Сън ли беше, или не

моя праг кога прекрачи

на тъканото черже

боса и пристъпи в здрача?

 

Сън ли беше, или не

в люлката като положих

мъничкото ни синче

до свещеното ни ложе?

 

Ако всичко туй не бе,

щяхме ли сега да бъдем

аз - лиричното щурче,

ти - звезда, опора, съдник.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??