9 янв. 2021 г., 20:53

Сън за любов 

  Поэзия » Другая
1358 10 12

Не вървя по пътеки безверие,
не отварям познати врати,
за да срещна лица начумерени
и да видя, че страст не лети.

Не познавам ненужни канони,
нямам вяра на диви игри,
не обичам в просторни салони
от бенгалски огньове искри.

Не летя и със прелетни птици,
всяко утре започва от днес,
не по схеми и показни скици
определям последната чест.

Имам време за всичко, и нищо,
но не стигам нечакан обрат,
не смъртта е порядъчно пищна,
само алчните гинат от глад.

Аз вървя по пътеки безвремие
към пореден, неясен финал
и дори да сгреша, не ми дреме,
щом животът прогнил съм разбрал.

Не стоя и с размекнати пръсти,
в мен животът е някак суров,
не за себе си аз се прекръствам,
щом животът е сън за любов.

© Димитър Станчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??