Сънчоглед.
В океана на живота,
на счупена дъска,
не търся брегове.
Нахална чайка
отпъждам от дъската,
нали не се яде.
До мене плува
сив делфин.
Ще му се зарадвам,
но ме тревожи с този тъжен цвят.
След което,
слънцето огрява ми лицето,
да стъпя мога на брега.
Вървя и мисля си, че ето,
за кратко, здраве тук ще събера.
22април2009
© Братан Все права защищены