17 февр. 2009 г., 14:47

Сънищата на един ангел... 

  Поэзия » Другая
715 0 4

На облак аз седя

и гледам света.

Около мен - пара

и бяла светлина.

 

В душата ми има лекота.

Усмихвам се без причина.

Мога да прегърна луната.

 

Гледам земята -

тя е в моите нозе.

Долу на улицата

пъплят жени и мъже.

 

Нещо нарушава тишината.

Чувам на ангелите песента

и се чудя - това ли е смъртта.

 

Време е да отворя очи,

да посрещна сутринта

и тези слънчеви лъчи,

но няма да ми позволи смъртта.

 

Трудно ми е да осъзная,

че няма да има утре.

Звучи като шега - ще се засмея.

 

На облак аз седя,

бял като снега.

Божествена е тази топлина

и на ангелите песента.

 

Защо чувам майчиния глас?

"Ставай, училище те чака!"

О! Май сънувала съм аз.

 

 

© Ели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??