Сънувах те! Ти бе до мене!
Усещах топлата ти длан.
Очите ти, така зелени,
ме гледаха със онзи плам...
И плачех аз, защото знаех,
че утре няма да си тук,
дори в съня си не успях
да те сменя със някой друг!
Целувах те! Сега съм будна…
Усещам твойте устни върху мен,
отново ти, с магия чудна,
взе сърцето ми във плен!
Прегръщах те! И бях щастлива!
Да!... Минало е вече, знам!
За тебе бях така красива,
а ти за мен - светът голям!
Обичах те! Не съжалявам!
Аз бях докосната от любовта.
И в сънищата продължавам
да те обичам! Ти прости това!
Сънувах те! Но всичко свърши!
Събудих се съвсем сама...
Сбогувайки се, ще избърша
една, отронена за теб, сълза!
© Людмила Нилсън Все права защищены