Сънувах те, ти беше ми в съня.
Докоснах те, погалих ти ръката.
Усмивката ти влезе ми в ума,
като че ли за първи път те опознавах!
В очите взираше се толкова дълбоко...
едва успявах да ти устоя.
Обичах те, желаех те, ти огън!
Сънувах те, ти беше ми в съня.
Дори не трепнах, вътрешно горях,
сдържах се, после пак ръка протегнах...
неизвестно как - отново спрях,
дъх затаих – сърцето трепна.
До мене беше, близо, както никога преди!
Не знаех, че е сън - със тебе бях.
Една целувка само! И ще полетим!
Дори не трепнах. Вътрешно горях.
Секунда-две и мой си вече, зная,
очи затварям, чакам те с надежда,
къде е на мъчението края?
Очакване побъркващо, копнежи...
Почти усетих топлината от дъха ти,
мирисът ти безвъзвратно ме омая...
И преди го исках, сигурно стотици пъти,
секунда-две и мой си вече, зная!
И в миг завива рязко автобусът!
Телата се допряха, мислех – ще умра!
Докосвам те - гориш на първи усет,
и втори... трети... продължавам... аз горя!
Едва докосвам те, а сякаш сме едно!
Как е възможно, толкова да ме допусна?
Не мога! Не разбирам! Как? Защо?
И в миг - завива рязко автобусът.
Отново сме на крачка разстояние.
Значение има ли? *Хм* Нали си тук!
Погледнах те... главата се замая...
Прости ми... но не си бил ти в съня ми... беше друг...
© Екатерина Ангелова Все права защищены