5 дек. 2009 г., 09:08

Сънувана любов 

  Поэзия » Любовная
817 0 15

Измислих те. Сънувах. И мечтах.
Протягах длани към небето синьо.
Там твоята душа видях
сред цветни пръски от коприна.
Видях, но не докоснах любовта.
Докосната, тя щеше да избухне
в пожар от страст, а моята вина,
че друг обичам, щеше да се срине...
И щях да те обичам аз
с онази моя неподвластна сила,
която във букет от нежност
с чистата любов да свия.
Измислена любов, не знаех аз,
как с времето и тебе да изтрия,
като сълзите нежни на дъжда,
издигнали дъга, прегърнали лъчите.
Копнях. Сънувах и видях
градина, сред която дишат
цветя с любовен аромат,
и устни да ми шепнат, че обичат.

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??