Сънят на разума отново ни довежда
духът за злото, що е скрито в нас
а за мирът не вижда се надежда
когато за войните дойде час.
Воюващи откриват цел в тълпата
обстрелват я през всички хора там
стотина жертви падат на земята
война е, неизбежно, казват нам.
Ответен удар идва от едните,
възмездието идва в следващ ден,
а все без победител са войните
и никой не се счита победен.
Врагът го търсят даже под земята
и са готови с всичко да взривят
не искат щадят дори децата
и път не щат да търсят към мирът.
Войната е родена от омраза
а нея можем да я победим
щом заедно със ближният си пазим
и тез', с които нещо ще делим.
Но те делят история, земя
и все за другите там място не остава
когато не говорят за мира
а как войната все да продължава.
© Огнян Железов Все права защищены