21 сент. 2006 г., 00:24

Сънят се губи... 

  Поэзия
761 0 11

Сънят се губи

в тъмното не спиш?!

Зениците ти

разширени от умора,

извикват спомени

от празното мълчиш

от празна свобода       

си най-затворен.

От празна и излишна

тъй боли,

непоносимо скъсване

между душа и тяло.

Контраст от гняв -

нежност умъртвил

на края в теб

смирение вяло.

И тъй далече

близо си до мен,

с върха на миглите си

го усещам –

твоя аромат роден –

да бъде мой…

Но вече си отсреща.

А там сме вече

други променени.

Научил за сълзите

ти се връщаш.

Научила да

смачква наранени -

аз

и ти сме

в ситуация същата!

Еднаква…

с реципрочни роли.

При толкова любов,

се озовахме,

пред сложни ребуси,

лъжи, гастроли…

но ние късно

го разбрахме…

© Мойра Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??