21 сент. 2011 г., 13:46

Сърце експонат 

  Поэзия » Другая
447 0 0

Не аз, не!
Вие ми дадохте това ваше безценно сърце...
С каква благодарност и радост
го поеха, треперейки, тез мои ръце.

 

Бях щастлива! Безумна!... Богата!...
И... наивна порядъчно бях -
къс метал аз помислих за злато
и късно аз своята грешка разбрах.

 

Нищо! Това е съдбата!
Колко тъжно  и жално звучи.
Сякаш шлагерно в тишината
някой жали за своите мечти...

 

Зная ги аз тези шлагери -
обикновено завършват така:
- Сърце под наем ви дадох аз някога,
върнете ми го, моля, сега!...

 

- Оставете ме, моля, на мира!
Връщам ви това сърце експонат...
Квартиранти дал Бог, се намират,
честно ще ви  платят...

© Дева Тарейн Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??