30 янв. 2021 г., 10:19

Сърцето иска светлина 

  Поэзия » Любовная, Философская
227 2 13

Преследвай щастието, не го губи,

защото си изпаднал в отчаяние!

Излей си болката докрай в сълзи

и пак търси в живота си сияние.

 

Не може само с мъката да се живее!

Сърцето иска светлина, Луна, зора,

сърцето иска в него да запее

най-чистото от всичко, любовта!

 

То плаче и изсъхва, губи блясък,

безжизнено е, въпреки че функционира,

изтласква кръв, като вълни от пясък,

и бавно избледнява, спира...

 

Не го губи, не позволявай ти това!

Търси, не се отказвай, не преставай!

Там някъде те чака любовта -

Търси я и не се предавай!

 

Ще бъдеш пак щастлив, макар сега

да те боли, да си загубил вяра.

Не бъди самотен остров сред света,

зелено пак ще светне светофарът.

 

Ще минеш ти по пешеходната пътека

и ще срещнеш този, който търси тебе.

Ръка ще подадеш - душата лека

ще полети, когато той я вземе...

     *****

Не се предавай, вяра не губи!

Сърцето не зазиждай във килия!

Не спирай никога, търси, търси,

и ще намериш своя лек-магия!

 

27.06.2014.

 

Георги Каменов

© Георги Каменов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??