Преследвай щастието, не го губи,
защото си изпаднал в отчаяние!
Излей си болката докрай в сълзи
и пак търси в живота си сияние.
Не може само с мъката да се живее!
Сърцето иска светлина, Луна, зора,
сърцето иска в него да запее
най-чистото от всичко, любовта!
То плаче и изсъхва, губи блясък,
безжизнено е, въпреки че функционира,
изтласква кръв, като вълни от пясък,
и бавно избледнява, спира...
Не го губи, не позволявай ти това!
Търси, не се отказвай, не преставай!
Там някъде те чака любовта -
Търси я и не се предавай!
Ще бъдеш пак щастлив, макар сега
да те боли, да си загубил вяра.
Не бъди самотен остров сред света,
зелено пак ще светне светофарът.
Ще минеш ти по пешеходната пътека
и ще срещнеш този, който търси тебе.
Ръка ще подадеш - душата лека
ще полети, когато той я вземе...
*****
Не се предавай, вяра не губи!
Сърцето не зазиждай във килия!
Не спирай никога, търси, търси,
и ще намериш своя лек-магия!
27.06.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.