Връз масления цвят на масата
на нечия изпръхнала картина,
положили са длани бледи двамата.
Върху цвета на маслена олива.
Личат по ъглите във полумрака
лицата им - навярно помъдрели,
напрегнати във някакво очакване
и сякаш полуживи, полуслепи...
Ръцете им са легнали на масата -
залог последен, сетен миг на сбъдване.
Секунда в съдбоносно съучастие..
Мигът преди прегръдка или тръгване.
И тихият им трепет в преддокосване
с изтичащото време пак се слива.
Едно полулюбовно омагьосване.
Върху цвета на маслена олива.
© Катя Все права защищены