12.02.2008 г., 9:58 ч.

Със цвят на маслена олива 

  Поезия
1047 0 18

Връз масления цвят на масата

на нечия изпръхнала картина,

положили са длани бледи двамата.

Върху цвета на маслена олива.

Личат по ъглите във полумрака

лицата им - навярно помъдрели,

напрегнати във някакво очакване

и сякаш полуживи, полуслепи...

Ръцете им са легнали на масата -

залог последен, сетен миг на сбъдване.

Секунда в съдбоносно съучастие..

Мигът преди прегръдка или тръгване.

И тихият им трепет в преддокосване

с изтичащото време пак се слива.

Едно полулюбовно омагьосване.

Върху цвета на маслена олива.

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??