Сътворение
Водата тук се хвърля от скалата
и пръска капки пенеста отрова -
във равни дози ужас, страх, отплата
за спряна радост и горчилка нова.
Водата тук потърси отмъщение
за всеки, който в нея безвъзмездно вози
товар, емоция или прозрение,
или пък просто времето убива с пози.
Водата тук се бие със земята -
земята хвърля я, а тя пък нея задълбава,
със струи ледени пробива дълбината,
със ярост битката ù продължава.
Земята страда, а водата се гневи.
И никой не потърси опрощение,
което този кръговрат да прекрати.
Защо? - това е също сътворение.
Диана Колева
© Диана Колева Все права защищены
Смислен, истинен стих!