Feb 12, 2014, 4:44 PM

Сътворение 

  Poetry » Phylosophy
377 0 1

Сътворение

 

Водата тук се хвърля от скалата

и пръска капки пенеста отрова -

във равни дози ужас, страх, отплата

за спряна радост и горчилка нова.

 

Водата тук потърси отмъщение

за всеки, който в нея безвъзмездно вози

товар, емоция или прозрение,

или пък просто времето убива с пози.

 

Водата тук се бие със земята -

земята хвърля я, а тя пък нея задълбава,

със струи ледени пробива дълбината,

със ярост битката ù продължава.

 

Земята страда, а водата се гневи.

И никой не потърси опрощение,

което този кръговрат да прекрати.

Защо? - това е също сътворение.

 

Диана Колева

© Диана Колева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??