Разпознай ме. Както брега.
Тих и тръпнещ. Вълната си чака.
Разкажи ме. Не със тъга.
Дай крила на съня ми разплакан.
Приласкай ме. С теб не шумя.
Бол прибои. Днес, глуха и сляпа,
като есенен дъжд ще ръмя.
Съд бъди ми, във който да капя.
Пресъздай ме. Кал и вода.
Сол сложи. Не е трудно нататък.
Добави и стрък свобода.
Космос цял съм, не просто придатък.
Запомни ме. Тук и сега.
Пий до дъно. Безкрай. Без остатък.
С теб единствен ставам жена.
Твое дело. До гроб и оттатък.
© Богдана Калъчева Все права защищены