Съвест продаваммм!
Навъсени хората тичат.
Питаш ги, гузни отричат.
Всеки бърза в различна посока.
Нерви тресат ги, сякаш треснал ги тока!
Отворих малка сергия.
Реших бизнес да хвана.
Попитах тия, ония,
какво им трябва в зарана.
Завиках с все гърло…
Съвест, Съвест продавам…
За богати и бедни...
За успели политици…
За Мутрите вредни…
След матури за ученици...
Чиста съвест продавам.
Продавам с усмивка.
Елате, купете.
Спрете, вземете.
Чиста и пивка…
от моята обшивка.
Изви се опашка..
По стотачка парчето.
Чиста съвест им давах,
дорде слънце се скри от небето.
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены