СЪВЕТИТЕ НА ТАТКО ШАРЛ
Отгледах те с любов и много болка.
Аз не очаквах да се промениш
и сърчицето ти да стане толкова
властолюбиво... Да, ще се вредиш
ти на софрата, дъще, в парламента,
а лимузина ще смени каретата.
Но ти не трябва никого да "ментиш"
и да не вдигаш толкова нослето.
Че знаеш ли, надутите величия
са грозни еднодневки смехотворни
и, паднат ли от своя връх, са ничии,
а за пари и власт са вечно болни.
И време е да разбереш, че стъклени
пантофки носят по душа избраните.
Сърцата им като камбанки звънкат,
усмивката им е балсам за раните.
Обувките от крокодилска кожа
на мода са за всички в парламента.
Модерно е за тях дори да можеш
от празни приказки да сътвориш конфети.
Но на такива срамни кьорфишеци
наслушаха се вече във държавата.
Помни: най-важно е да сме човеци,
да ни боли, когато други страдат.
А да лекуват болка са призвани
управниците, парламентаристите.
Те за това от всички са избрани
и са начело във партийни листи.
Така че, дъще моя, в парламента
недей засрамва ти баща си, стария.
Човеколюбието - твоя рента -
раздай на всички страдащи в България.
23.10.2014
© Мария Панайотова Все права защищены