1 дек. 2010 г., 20:23

Съвременно перо съм, брат 

  Поэзия » Пародии
997 0 19

Съвременно перо съм, брат

 

Звездички мигат в тих захлас

на миди, скрити в дълбините;

щурци простенват с хрипкав глас

в тревички еротично свити;

 

препускат залези в ята,

прозяват се пътеки лунни...

Пазачи-рими сладко спят,

метафори разпускат буйно!

 

В главата-есенни листа,

в сърцето-сняг и посред лято

и с химни пак виня смъртта,

че... трън ми е убол петата.

 

И целия прекрасен свят

въртя все в мойта центрофуга...

Съвременно перо съм, брат!

Чети с мерак...само не псувай!

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??