22 янв. 2021 г., 09:38

Тайна 

  Поэзия
385 0 1

 

Нашата малка весела тайна -
вчера покълна, днеска порасна.
Гледам я вече с радост потайна,
с усмивка мъдра и мисъл ясна.

 

В нея са скрити яростни чувства,
крехка надежда, смислена вяра.
Да я опазим ще е изкуство,
тръпка, която не се повтаря.

 

Бавно отглеждаме наши минути.
Те хубавеят и се разлистват.
Тайната кротва в дума нечута
и се разлива във нежност чиста.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??