3 окт. 2017 г., 08:21

Тайнство - стихове пародия и сатира 

  Поэзия » Любовная
771 1 0

Тайнство

стихове пародия и сатира


Жената, тя е тайнство непознато,
като в лоно тя обгръща всички твои страхове
и в майка се превръща за всички свои синове.
От времето на Омир тя артист е и всички свои роли преиграва
и всичко е за ней забава.


Като Изида страстите познава и тялото ѝ е като на клада,
от Слънцето до ада покорява мъжа с наслада.
Тя огън е и мръсница дива и майчина закрила
В нея Ангела и Дявола все водят те война
за безсмъртната и душа.

Със пръст е сочена и с камъни убивана,
на пиедистал издигана в мъжките сърца,
Кажете вий, не е ли единствена и неповторима тя.


За тях обаче все един въпрос стои:
защо ли Ева е Господ той създал, а Адам комай
забравил е във някой той чувал.
Избира, търси и ненаситна тя,
не само със своята душа
но и с метъра в ръка.

И всеки мъж умува, мисли и тайничко домисли,
че не мъжете, а жените сочат се с ръка и слагат те
една на друга - най-грозната дамга.

Ако питате една, във мигом тя в Сафо ще се превръща
и стихове реди кат твойта тъща.

Забравила е тя с думи да прегръща,
да люби и целува, да вярва и подкрепя,
а само бичове плющят по наште  мъжки гърбове.

Искаме ме си ний нашите засмени половинки,
макар и на 20, 30, че и на 40 дори,
защото сърцето ни за тях все още гори.

© Николай Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??