16 апр. 2014 г., 22:23

Такава съм... 

  Поэзия » Любовная
539 0 4

Такава съм

В засъхнала сълза, в прекършен спомен,
мислите ми бясно гонят миг сломен
с накъсани чувства, в безпътни светове,
... и разстилам се във кадифени брегове.

Преливам се и съм изворна и бликаща,
огнена мечта за теб... бездомна съм и скитаща, 
слънчева и алена съм в сиво, късно пладне,
тръпнеща и жадна... в тебе да се сбъдна.

Притихнала и твоя съм, шепотна във зов
в облаците бели, с бели гълъби съм благослов,
прегърната във теб със галещ, стоплен бриз,
от шепота възкръсвам с теменужен мирис.

Когато бъда край във светлото начало.
Тогава ще пристъпвам само нощем в бяло,
Когато съм рубинен залез във сияен изгрев
в утринна зора ще съм сияйна... във припев.

© Ванина Константинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??