10 нояб. 2022 г., 10:44

Там под ребрата 

  Поэзия
185 0 0

Имаш ли своята болка  отвътре?

Сещаш ли, как дълбае подред?

Раната храниш ли с мисли за утре?

Държиш ли се още, или си вечно нащрек?

 

Пръсти забива ли в нея врагът ти?

Или превързва я с благи слова?

Невидими духове кръжат над плътта ти,

с укор посипали твойта следа.

 

Как я лекуваш или просто търпиш?

Животът отсъжда и накланя везната!

В своята горест незрима болиш

в изгарящ пожар, там… под ребрата.

© Валя Сотирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??