5 окт. 2007 г., 23:51

Танцуваш в мен  

  Поэзия
743 0 10


Постой с мен за час ти,

прегърни за момента,

каквото с теб срещна ни,

не вярвам, че тръгна.

Постой тук минутка,

поспри за секунда,

виж как в мен танцуваш ти.

И всяка стъпка следваща шептеше

и дъждът бе смъртен,
щом над теб страстта валеше

и неустоима, така красива в мен гореше,

остави безмълвен

и всеки мой спомен,

с тиха прегръдка.

Виж, в мен танцуваш ти,

все по-красива си,

кога ли ще отшуми,

в мен да заспи.

Късен часът е,

тръгваш, а аз теб желая,

но да те върна - не,

в мен танцувай.

Къде е часът ни,

на нашите срещи?

И влюбени стъпките,

казваше, преплитат се в звездите

и погледи премрежват се,
отпускат над вълните

и в сън целувахме се и танцувахме, валеше.

Да устоя не опитах,

в чара ти влюбен,

сега тръгваш си, зная.

Виж, в мен танцуваш ти,

все по-красива си,

кога ли ще отшуми,

в мен да заспи.

Виж, в мен танцуваш ти,

в сърцето бушуваш ти

и милион звезди,

във очите ти.


© Христо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??