6 апр. 2008 г., 19:05

Танцът на самотата! 

  Поэзия
610 0 2

Танцувам в полумрака,

впила нокти в силует с маска на клоун зловещ,

усмивката застинала коварно,

сякаш доверие внушава!

 

 

   Танцувам, унесена в римъма на тишината,

сгушена в силуета леден,

танцувам, притихнала в тъмнината,

танцувам покорна като сянка!

 

Усещам - отвътре цялата горя,

но студът, лъхащ от безчувственото тяло,

безвъзвратно се прокрадва!

Склонила глава върху призрачното рамо,

потрепвам вече уморена,

да зъзна в прегръдка ледна!

 

 

            Вмигом прожектор тъмнината разяжда,

едва тогава стресната от светлината ярка,

           съзнавам...

танцувала съм твърде дълго,

танцувала, ала САМА!

© МАЛЕЧКА ПАЛЕЧКА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хареса ми!!!
  • Браво, София! Много оригинален стих! Трябва да си преживял такова нещо, за да го почувстваш, а мен тръпки ме побиха от преживяното. Определено силно ми въздейства!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??