Студено е, татко, измръзнахме вкъщи,
имаме парно, лукс дограма,
духащи печки, климатик също,
но няма я твоята печка-мечта,
която бумтеше във тежките зими,
на въглища, нафта и сухи дърва,
мяташе мама дебелите блини,
а ти на джезвето вареше меда,
липсва ни днеска твойта ракия,
имаме вносни и сухи вина,
мама за кръвното хапчета пие,
аз пък си купих на лизинг кола,
имаме Кауфланд, Била и Лидъл,
пълни със сол и вода сирена,
студени катми, пици от фризер,
но нямат и грам от баща топлина.
© Ивон Все права защищены