30 мар. 2013 г., 16:45

Тази моя душа 

  Поэзия » Философская
448 0 2

Тази моя душа,

тази моя опора!

С нея аз се теша,

с нея срещам се с хора.

 

Тя ме радва в зори,

в дните в слънце огряни.

Тя в очите сълзи,

щом са в мъка обляни.

 

Тя горчилка таи,

щом ме някой ранява.

В радост цяла струи,

щом любов ме пленява.

 

В радост, даже в печал

тя е винаги стреме.

Прав и даже клечал

с мен е в цялото време.

 

Тя е второто Аз -

в мен живее до края.

Само в крайния час

хваща пътя с... Оная...

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??