9 дек. 2006 г., 21:39

Тази вечер... 

  Поэзия
791 0 18

 

 

Тази вечер виното е странно сладко,

може би от тежките ти думи,

плъзва се по гърлото ми, нежно, гладко,

в мислите промъква се безшумно...

Плътна тежка пурпурна завеса спусна

блесна  в погледа – метално,

продължи да ми се вижда все по-вкусно...

хладен допир с чашата кристална...

Броня на сърцето ми от лед облече,

вътре го напълни с безразличие,

щит на твърд характер в мен изсече

сякаш бях свободна... своя... ничия...

Знам, ще трае кратко, часове броени,

докато простя ти,  търпеливо,
в мен ще приютиш ръцете си студени,

с устни ще ги стопля, мълчаливо...

 

09.12.2006

© Дидислава Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??