26 нояб. 2017 г., 21:16

Тебе ако нямам - нямам нищо... 

  Поэзия » Любовная
723 8 9


По дяволите! Майната на всичко! 
Това кажи! Ела ме изживей!
Бъди скандална, луда, неприлична,
и мене ще ме имаш, но посмей!

 

И само в миг, единствен ги счупи –
оковите на твоето съзнание.
Тогава мен ще спре да ме боли,
от мъката на мрачното страдание.

 

Аз как да оцелея, щом оставих –
душата си – тъй влюбена, във теб?
Най-светлите си дни съм ги забравил,
а нощите горчат в сълзи безчет...

 

Не чакай го, живота – присмехулник!
Той всякога е тъй, несправедлив.
Не му ли се опълчиш, ще погълне –
тоз' спомен за любов, горяла в стих...

 

И аз ще се загубя като вятър,
утихнал във повехнали листа.
Ще бъда монолог, но във театър
сред публика с изкуствени сърца.

 

Защото тебе ако нямам, нямам нищо.
Как мога да живея все с тъга?
По дяволите! Майната на всичко!
Кажи го, щом си влюбена Жена!...

 

Danny Diester
26.11.2017

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??