3 мар. 2013 г., 09:23

Тежък диалог 

  Поэзия » Другая
364 0 0

  

 

        ТЕЖЪК  ДИАЛОГ

 

 

Седнах вън сама на двора,

очи затворих, замълчах,

но нещо в мене проговори

сърцето ми... не го разбрах.

 

Заслушах се... то  беше,

сметка ми потърси - строга,

кафе, цигари - то шептеше,

грях, безсъние, тревога...

 

Какво до днес за теб не сторих

през всичките години труд

в ритъм вечен, без умора

би ли служил някой друг.

 

Диалогът беше тежък,

отговорите - безмълвни,

своето сърце от нежност

лишила бях за дълго.

 

Закон духовен ми припомни,

щом вземаш, трябва да дадеш,

щом обич имаш без компромис,

не бива себе си да предадеш.

© Гинка Любенова Косева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??