26 дек. 2007 г., 09:40

the_r0se & kosa4a 

  Поэзия
559 0 6
Убий ме, но минават миговете,
жегите давят снега в кота нула,
рушат се стените, пробадат дигите,
зима е, пролет се вълнува...
Душата цъфти, умът се бунтува,
градят се основите, надига се робът!
Последвай ме!
Безсилен e куршума и думата, и ножа
пред мириса на шума, восък, остаряла кожа!
Чувал ли си сливенския вятър?...
Пее ли, или реве -
кръвта смразява...
Лудият душа бере,
хитрият пък - слава,
би ли избрал висящото въже -
времето да не те задушава!

© Теодора Драгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??