Ти си повод да живея.
Смисъл в моя ден нелесен.
И без теб аз само тлея –
стих съм в много тъжна песен.
Ти си радостта ми. Всичко.
Бог, палач, кошмар, присъда.
Нова всеки път, различна –
ту ме викаш, ту ме пъдиш.
Все те търся и сънувам.
Липсваш ми - ще полудея.
Щом те няма - съществувам,
появиш ли се – живея.
С тебе моят ден проглежда.
Ти си милост, път, огнище.
Ти си сетната надежда.
И след тебе няма нищо.
© Нина Чилиянска Все права защищены
Лека вечер!