2 мар. 2013 г., 11:40

Ти недей 

  Поэзия » Любовная
619 0 4

Ти недей все така да ме викаш, Любов.

Престани! Много дълго ме мамиш.

Но, уви, всеки път съм отново готов

в твоя нежен капан да се хвана.

 

Зная много добре как ще свърши това.

Ще ти дам моя ритъм сърдечен.

Ти ще литнеш, Любов – горда, млада, сама.

Аз ще чезна по тебе, обречен.

 

Ще изгарям без сън и ще пия сълзи.

Нищо. Нека! Това е за тебе.

Щом ръката ти топла по гърба ми пълзи,

ще приема най-страшния жребий.

 

Ще съм просяк и принц. Ще пълзя, ще кървя,

ще блестя, ще трептя и ще страдам,

но след тебе, Любов, вечно твой ще вървя,

без да чакам ни чест, ни награда.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??