Ти пишеш ли сега,
щастливата поема?
Която започна,
когато беше още цяла.
Преди болката от любовта
да те е разрушила
и всички чувства в теб да е убила.
Ти пишеш ли я още ми кажи?
А трябваше да е различно.
Не, не началото! А, края.
Отново предадена и омерзена.
И проклинаш се, нали?
Защото осъзнаваш, че не аз,
а ти красивата история
със своите съмнения уби.
Кажи? Ти пишеш ли я още?
Иван Стоянов
© Иван Стоянов Все права защищены