22 июн. 2008 г., 14:34  

Ти се промени... 

  Поэзия
597 0 4

Ти се промени...

Старата снимка разглеждам,
от там безмълвно гледаш ме ти.
И щом поглед към тебе пак свеждам,
по бузите бавно се стичат сълзи.

В миг спомням си с тебе, че бяхме
все заедно, винаги - аз и ти,
училищни грижи общи деляхме,
но ти отдавна се промени...

Кажи ми, не те ли боли?
Загърбил семейство и родна страна.
По-щастлив живот нима там ти откри?
Че пред майчина обич чужд подслон днес избра...

И скиташ се някъде, сам, неразбран,
сред хиляди хора, в земя непозната.
Гласът на сърцето в тебе е ням.
Нали не си убил и душата?

По вятъра пак изпращам целувка,
дано достигне до твоето лице.
Слънцето моля за нежна милувка,
да стопли отново студеното ти сърце...

© Вероника Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??