29 апр. 2006 г., 11:50

Ти си 

  Поэзия
1224 0 2

Светлина.
Лъч.
Метафора.
Някой е открил рая.
Светлина.
Лъч.
Сълзи.
Ти ли дойде накрая?

Тъмнина.
Бряг.
Истина -
някой не те познава.
Тъмнина.
Бряг.
Сълзи -
някой иска да бъде с теб...

Ти си всичко, което нямам.
Ти си всичко, което ми липсва.
Ти знаеш, какво е да си сам.
Но не търсиш никого.

Тъмнина.
Цвят.
Стих.
Има ли нужда да ти казвам?
Тъмнина.
Цвят.
Мълчи:
имам много да ти разказвам.

Ти си всичко, което нямам.
Ти си всичко, което ми липсва.
Ти знаеш, какво е да си сам.
Но не търсиш никого.

Тъмнина.
Светлина.
Покой.
Ритъм.
Стих.
Дъжд-порой.
Ти си.
или не си.
Но най-важното е,
да обичаш...

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??