14 сент. 2023 г., 14:46

Ти си странно море 

  Поэзия
512 11 8

С теб говоря насън
и в деня ми присъстваш,
но стоиш все отвън,
с мен е твоята същност.
Ти си странно море
и ме галиш с вълнѝте,
искам в мене да спреш,
да прозра дълбините,
тези бури, които
нейде в тебе се раждат,
как се блъскат в скалите
и така ги изглаждат,
нека в мен да се блъскат,
да изваят душата
и обсипана с пръски
да запаля зората.
Слабост моя, потайна,
моя силна вода,
рана в твоята пазва,
нека аз съм солта.

© любимка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??