30 янв. 2021 г., 09:16

Ти заслужаваш повече сега 

  Поэзия » Любовная, Строгие формы
945 1 8

Цветя желая да ти подаря,

а те безброй цъфтят, нали... Тревога

изпълва ме... В един букет не мога

всичките, за теб, да събера.

 

Безсилен съм и нямам тук идеи.

Да бъдат само рози или пък -

лалета само, само орхидеи...

Макар красиви, ще са стрък до стрък.

 

Не искам да ги късам, за мига.

Безуханно ще изсъхнат, жалко.

Градина да ти дам, ще бъде малко.

Ти заслужаваш повече сега.

 

И подсказва нежно любовта:

" Цялата дари й... Пролетта! " .

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??