12 мар. 2006 г., 11:21

тихата вода 

  Поэзия
740 0 2

Кое е правилно,кое е грешно

Какво са силата и слабостта

Може би звучи ти смешно

Ден ли, нощ ли?

-към кое принадлежа?

Чувствам мъка,чувствам свян,

Гняв обземаме,та даже  срам

Злото ме пита

Отговаря му мрака

Мъката блика

Самотата не чака

Показват се безброй звезди,

Гледам ги с поглед смутен

Сбогом ми казваш и „недей плачи”

Но добре,че и утре е ден

Вече не плача,

Не питам,

Не искам да знам

Прозвуча сякаш струна на лира

Не моля,

Не викам,

Не пламвам от срам

Вулкан от любов във кръвта ми изригва

Величествен храм е мойто малко сърце,

А бурята силна когато утихва,

Помогни ми,подай двете си силни ръце

Когато чудиш се ,

дали изгасва любовта,

Помни и знай любими,че е

Дълбока тихата вода..

© Радост Вълчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??