11 нояб. 2006 г., 10:41

Тишина 

  Поэзия
546 0 3
Ръцете ти ме парят, Тишина,
синя болка прекосява слепоочието.
И в зениците ми една сърна
оставя боязливо многоточие.

Ръцете ти ме стряскат, Тишина,
метален звън от чувства и дрънчащи
предчувствия за обида и вина...
Дали ще ме отмине твойта чаша!

А вън е зима, вън е белота,
а вън вилнеят ледени въпроси...
И все си мислех - ти си просто само тишина...
Преди - сега не знам какво си...

Сега така ме плашиш, Тишина,
че от боязън даже те обикнах.
Човек и с некрасивите неща
навярно някак си навиква...

И вече си във мене, Тишина.
Не знам красива ли, или поне чаровна.
А исках като бялата сърна
да мога да оставя многоточие.

© Румяна Славкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??