7 сент. 2010 г., 21:00

Тишината на Смъртта 

  Поэзия » Другая
642 0 1

Във тази тъжна, сляпа нощ,

насред тази малка кръгла стая,

таи едно момиче свойта мощ,

опитва тайно да мечтае.

И пак е тук. Сама!

Сгушена  във тъмнината на нощта,

усеща тихи стъпки в мрака,

усеща тишината на Смъртта...

Стои на този стар и прашен под, а Тя е там и чака.

Неописуемо обърква ù сърцето!

В гърдите натиска усеща.

Защо и как се озова пак тук, където

я пари болката коварна и гореща?

Във тази тъжна, сляпа нощ,

насред тази малка кръгла стая,

едно момиче губи свойта мощ

и изведнъж престана да мечтаe.

© Яни Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??