Аз не съм пеперуда като другите.
И през пламъка ще прелетя.
Не желая награда - за заслугите.
Но с живота не ще се простя.
Аз не изгарям... А и не умирам.
И съм включил на форсаж.
И набирам височина, без да спирам -
с фигури на висш пилотаж.
Аз съм пеперуда - но изцяло титаниева -
с тънки, стреловидни крила.
Не летя бавничко аз - над поляните -
ами светкавично, като стрела.
Построен съм по нова технология -
свръхбърз, свръхлек, непознат....
И до стратосферата да стигна ще мога -
или да вляза в самия ад.
Да, аз лек съм, и като пеперуда съм -
с корпус, заварен от титан.
Но ще ви направя и тази услуга -
и ще вляза в огъня сам.
От метал съм и бил съм във пламъка.
Знам какво ще почувствам там.
Но усещам - че Господ мен пази ме -
само това усещам и знам.
Вече знам това - аз имам задача...
И отново ще се върна при вас -
за да ви разкажа за злото и здрача -
преди да дойде и моят час.
© Стефан Янев Все права защищены