11 июн. 2009 г., 10:44

Тлееща рана 

  Поэзия » Любовная
427 0 3

Любовта ни е тлееща рана,

недовършена строфа от стих,

тя е истина само за двама,

сътворила живота красив.

В нея всеки се губи по малко,

но те кара да бъдеш щастлив

и подобно на слънцето жарко

те изгаря, щом дълго заспиш.

Нямай вяра на белите зъби,

има скрита отрова във тях;

от изгубени в нежните думи

е написана книгата “Страх”.

Като пролет усмивка дарява

и събужда цвета за света,

с вечно лято земята огрява

и разделя деня от нощта.

Но недей се опитва да бягаш,

че си има и лоши страни –

във леглото самотен да лягаш

и да търсиш покой сред сълзи!

© Веселин Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??