Да видиш в пъкъла пощада,
а рай - в очите на врага.
Да дириш в трудности награда,
значи всичко си разбрал.
Да видиш в капките дъгата.
В мушицата - безкрайността.
Да търсиш в камъка душата,
тогава всичко си видял.
Усещаш пулса на вълната.
Без да искат - път си дал.
Откриваш в хората слънцата,
тогава знай, че си живял!
© Виолета Все права защищены