5 мая 2012 г., 16:05

Той 

  Поэзия » Любовная
2456 7 36

 

Случайно ли посегна към плода?

По-скоро на кармичен кръг прилича.

И този път избрах да се родя

в неподходящо време за обичане.

Улиса се в смеха ми. Този смях

разпалваше една престъпна нежност.

Обичах го така, че не разбрах

кога съм се превърнала в последна.

Кога съм надделяла над страха,

в трапчинката над устните му скрита.

От ничия пораснах до греха

да бъда в близостта му ненаситна.

Усещах с всички будни сетива

как този мъж душата ми обиква.

Не вярвах, че ще има „след това”

и липса, със която да не свиквам.

Не питах ад ли е, или е рай

това ранимо чувство да отдаваш,

додето, неизбежна като край,

сълзата не видях да приближава.

Погълна ме идеята вина,

не ми достигна дъх да се сбогувам.

Сега съм хълм в онази долина,

където времето не съществува.

 

© Бистра Малинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??