12 июн. 2007 г., 00:05

Толкова съм странна 

  Поэзия
711 0 4
 

Понякога се чувствам толкова различна,

странна, дива, често неприлична.

Смея се и плача,

днес те искам, утре - не!

В този миг тъй силно те желая,

но след секунди пак нехая.

Другите гледат на мен с недоверие,

но не ги виня...

аз съм странна птица,

знам си го това!

...................................

Днес е понеделник -

не обичам този ден.

Без желание за грим, с разрошена коса и намусено лице,

пристъпвам училищния праг.

Впечатление да правя, не желая!

..................

Събота е днес - почивен ден.

Птичките пеят, полята зеленеят,

сърцето, душата, личицето ми - от щастие те греят.

Днес съм хубава, весела, добра,

чувствам, че съм най-желаната жена.

.....................................

Влизам в час по психология,

тема - моята детска мечта.

Едната искала да е певица,

другата властваща царица.

Съученикът в отсрещната колона

искал да бъде  космонавт.

Да си ходи по небето.

Казвам: БРЕХ, ЧЕ ТАРИКАТ

Идва и моят ред -

Смут, страх и притеснение.

Когато бях на 5, исках да съм си звездица.

В смях изпада целият ми клас.

Исках... казвам аз, да съм това.!

Да виждам всички, всичко,

от горе да различавам добро и зло,

да знам какво, какво е, защо и на кого.

........................

Това съм аз.

От 5 годишна странна.

Сега съм на 16,

осъзнах, че не бих могла да съм звезда.

Вече зная...

Искам да си бъда просто АЗ!

© Веселина Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Адски готино и много завладяващо
    Прекрасна си просто !
  • Така естествена и непринудена, жива и игрива,
    интересна, непоправима!
    Не знам защо,но ми напомни, някак, на Петя Дубарова.
    Чудесно!
  • Всеки е различен и специален!Бъди себе си и никога не се срамувай от това!Поздрав!
  • Така си е-ти си си ти!
    Бъди себе си!
    Всеки,мила си е странен по своему!
    Поздрав за стиха!
Предложения
: ??:??