"Съставете си списък с нещата, които трябва да направите днес. Най-отгоре поставете “Яж шоколад!" - Джина Хайес
Съставих си списък. Топ десет
с най-важните в живота неща.
Подредих ги по съвест,
на везните ги мерих
и накрая … драснах черта!
На първо място без да се замисля
след цифрата едно
написах здраве!
Но то е свързано, си мисля,
с любим, деца, семейство, род…
Затуй след всички тях,
заслужено класирам
на второ място думата … любов!
На трето, но еднакви по значимост
поставих ясно цел и принципи.
Да зная накъде, защо и как
пътувам…
И да приемам важни истини!
След тях написах … времето.
Научих се да го ценя.
Внимавам да не пропилея
секундите, минутите, часа…
Защото няма връщане назад!
С тази философия на пето място
поместих най - искрения … смях.
Бил, казват, много важен лек
срещу депресия, умора, страх.
Дори вдъхновявал всеки поет!
На следващите пет места добавих
прегръдки в мързеливата неделя,
с ободряващо кафе или пък чаша чай.
Книгите, които ще чета
или съм чела,
творчески отдушник,
с добавка - чаша вино на вечеря…
На предпоследно място
се замислих…
Дали пък да добавя нещо за…
разкош ?
Разбира се, това е толкоз ясно -
Целувката за… лека нощ!
Всъщност, от списъка с Топ десет,
от най - ценните за нас неща,
от избора, написан над чертата,
разбираме, че истинският смисъл
не са, уви, не са … НЕЩАТА!
В изключение и за финал
оставих си награда.
Усещате ли неговия аромат?
Животът има нужда от наслада.
На десето място сложих…
Шоколад!
© Даниела Виткова Все права защищены